منظور از بریج دندان بدون تراش چیست؟

بریج دندان بدون تراش نوعی پروتز ترمیمی مقرون‌به‌صرفه است که جایگزین جای خالی دندان کشیده می‌شود و به اصلاح طرح لبخند شما کمک می‌کند.

روش پرطرفدار بریج دندان بدون تراش یکی از روش‌های کاربردی و موثر برای پر کردن جای خالی دندان‌ها است. این تکنیک دندانپزشکی محافظه‌کارانه هیچ آسیبی به دندان‌های سالم مجاور وارد نمی‌کند، زیرا در این روش دندان‌های مجاور تراشیده نمی‌شوند و برای قرار گرفتن درون جای خالی دندان تنها به یک نگهدارنده سرامیکی یا کامپوزیتی نیاز دارند.

 

منظور از بریج دندان بدون تراش چیست؟

بریج دندان بدون تراش که به آن اصطلاحا بریج محافظه‌کارانه می‌گویند، نوعی دندان مصنوعی کم‌تهاجمی است که به کمک تکیه‌گاهی با قاب فلزی در جای خالی دندان‌ کشیده قرار می‌گیرد. این تکیه‌گاه همچون باله‌هایی به دندان مجاور می‌چسبند تا ساختار بریج از استحکام قابل قبولی برخوردار باشد.

درواقع منظور از بریج‌های بدون تراش این است که مراحل نصب آن بدون تراشیدن یا با تراش بسیار کم دندان‌های مجاور انجام می‌شود. همچنین آن‌ها را معمولا از جنس سرامیک انتخاب می‌کنند تا از لحاظ رنگ بیشترین شباهت را به دندان‌های طبیعی داشته باشند.

 

در چه صورتی می‌توان از بریج دندان بدون تراش استفاده کرد؟

اگر علت از دست رفتن دندان یکی از موارد زیر باشد، استفاده از روش بریج‌های بدون تراش گزینه مناسبی است:

  • آسیب دیدن دندان
  • افزایش سن
  • پوسیدگی دندان
  • تحلیل استخوان فک
  • عفونت لثه
  • مصرف برخی داروها

انواع بریج دندان بدون تراش را بشناسید!

بریج‌های بدون تراش یا محافظه‌کارانه دارای ۲ مدل هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

بریج بدون تراش مریلند

استفاده از این نوع بریج دندان به دلیل داشتن ۲ باله فلزی در اطراف خود و اتصال بر روی دندان‌های مجاور رایج‌تر است. در روش بریج بدون تراش مریلند دیگر نیازی به تراشیدن دندان‌های مجاور نیست؛ بنابراین احتمال آسیب و صدمه احتمالی به آن‌ها کاهش می‌یابد.

همچنین این نوع بریج دندان بدون تراش که اغلب فریم آن را از جنس کامپوزیت، زیرکونیا یا پرسلاین انتخاب می‌کنند، به آماده‌سازی کامل دندان نیازی ندارد. از همین‌رو در اغلب موارد دندانپزشک می‌تواند مراحل نصب بریج را در یک جلسه به اتمام برساند.

با این حال باید گفت بریج‌های بدون تراش مریلند مقاومت و استحکام کمتری نسبت به بریج متصل‌شده به روکش دارند. به همین دلیل دندانپزشک این روش را برای دندان‌های جلویی پیشنهاد می‌دهد. درواقع دندان‌های آسیاب نقش مهمی در جویدن و گاز زدن دارند؛ بنابراین نمی‌توان از بریج دندان بدون تراش برای آن‌ها استفاده کرد زیرا ممکن است بر اثر فشار لق شوند.

بریج بدون تراش فایبر

در این روش، مقدار بسیار کمی از پشت دندان‌های مجاور تراشیده می‌شود تا بتوان فریم بریج را به آن‌ها متصل کرد. زمانی که دندان مجاور به دلیل پوسیدگی ترمیم یا پر شده باشد، دندانپزشک آن را تخلیه می‌کند تا فضای خالی برای نصب فریم بریج ایجاد شود. سپس با اندازه‌گیری جای خالی دندان از دست رفته، فایبر را در محل مورد نظر قرار می‌دهد. حال وقت روکش کردن بریج می‌رسد تا ظاهر دندان شما مانند یک دندان طبیعی بدون نقص دیده شود.

 

بریج دندان بدون تراش چگونه انجام میشود؟

نصب و اجرای بریج‌های بدون تراش در جای خالی دندان شامل مراحل زیر است:

  • آماده‌سازی دندان‌ها: برای حفظ استحکام بریج دندان بدون تراش به حمایت دندان‌های کناری نیاز است. از همین‌رو برای نصب تکیه‌گاه فلزی بریج بدون تراش ابتدا مینای دندان‌های مجاور را آماده می‌کنند.
  • قالب‌گیری از دندان‌ها: پروتز ترمیمی بریج بدون تراش برای هر شخص به صورت اختصاصی طراحی و ساخته می‌شود. به همین دلیل دندانپزشک ابتدا با اسکن دیجیتال و خمیر قالب‌گیری از وضعیت دندان‌ها قالب می‌گیرد و آن را به لابراتوار دندانپزشکی می‌فرستد.
  • نصب بریج‌های بدون تراش: پس از آماده شدن بریح دندان بدون تراش در لابراتوار، دندانپزشک بریج موقت را برمی‌دارد؛ سپس بریج بدون تراش دائمی را به کمک باله فلزی و اتصال آن‌ها در ۲ طرف دندان‌های مجاور یا فریم مخصوص در جای خالی دندان از دست رفته قرار می‌دهد.

دکتر محبوبه دهقانی متخصص ارتودنسی و ارتوپدی فک و صورت

عضو انجمن ملی نخبگان کشور و عضو انجمن ارتودنتیست ایتالیا SIDO

دارای یک عنوان ثبت اختراع

سمت استادیار دانشگاه در سال های 88 الی 97

و فلوشیپ پژوهشی

مشاهده رزومه

آدرس مطب: مشهد، نبش هاشمیه 31، ساختمان ونوس، طبقه سوم

شماره های تماس: 3880071 – 09159777275

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − سه =