ارتودنسی لیزری

یکی از روش های ارتودنسی که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است ارتودنسی لیزری است

در ارتودنسی لیزری تاج دندان ها تراشیده می شود و ریشه دندان حرکتی نخواهد کرد . با استفاده از این روش می توان در کمترین زمان ظاهر دندان ها را موقتا مرتب کرد .

کوتاه مدت و بواسطه تراشیدن تاج دندانها، بدون حرکت ریشه و تغییر استخوان مجاور صورت می‎گیرد. در این روش دندانها به ظاهر مرتب می‎شوند اما در واقع ریشه حرکتی نکرده است. در این روش دندانهای نامرتب و تو رفته بواسطه لیزر مرتب می‎شوند به این معنا که با ترشیدن قسمتی از دندانهای بیرون زده و اضافه کردن مواد در قسمتهای تو رفته می‎توان دندانهای مرتبی را ایجاد نمود.

 

مزایای ارتودنسی با لیزر

  • مناسب بودن هزینه
  • عدم نیاز به مراجعات مداوم به متخصص ارتودنست
  • مرتب شدن سریع دندان ها در کوتاه مدت
  • کاهش درد ، خون ریزی ، تورم در طی درمان
  • کاهش احتمال عفونت
  • بسته شدن عروق لنفاوی که موجب کاستن التهاب ناشی از جراحی می‌شود

امروزه بسیاری از متخصصین ارتودنسی از لیزر بافت نرم برای افزایش دادن کارایی درمان ارتودنسی و راحت‌تر کردن درمان استفاده می‌کنند. لیزر نخستین بار در سال ۱۹۶۴ در حوزه دندانپزشکی مورد استفاده قرار گرفت و از آن زمان تا کنون پیشرفت‌های مستمر تکنولوژی لیزر را به یکی از موثرترین و بهترین دستگاه‌ها برای درمان‌های بافت نرم و سخت تبدیل کرده است.

لیزری که در ارتودنسی کاربرد دارد، نوع مخصوص بافت‌های رنگدانه‌ای یا رنگی است. لیزر ارتودنسی لیزر دیود بافت نرم است که برای جراحی لثه کاربرد دارد. این لیزر به طور همزمان بافت اضافی را با دقتی باورنکردنی می‌برد، خونریزی را متوقف می‌کند و محل جراحی را ضدعفونی می‌کند. از آنجایی که تمرکز لیزر بالا است، به بافت‌های مجاور آسیب نمی‌زند، در نتیجه التهاب ایجاد نمی‌شود و زخم به سرعت التیام می‌یابد. به علاوه جراحی با لیزر تقریباً بدون درد است. لیزر درمان ارتودنسی را سریع می‌کند و نتایج زیباتری را به دست می‌دهد.

موارد استفاده از لیزر در ارتودنسی دندان:

ارتودنسی کمک می کند دندان ها به موقعیت صحیح حرکت کنند اما همیشه نمی توان شکل و وضعیت لثه را با ارتودنسی اصلاح کرد . بسیاری از متخصصین ارتودنسی ار لیزر برای افزایش کارایی ارتودنسی استفاده می کنند . از موارد کاربرد لیزر در ارتودنسی دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • چسباندن براکت ها درشروع درمان ارتودنسی
  • جدا کردن براکت های ارتودنسی در پایان دوره
  • کمک به پیشبرد روند درمان ارتودنسی با اصلاح شکل لثه
  • برداشتن لثه روی دندان نهفته جهت نصب وسیله ارتودنسی دندان و اعمال نیرو به منظور مرتب کردن  آن
  • جراحی لثه
  •  فرنکتومی ، اپرکولکتومی
  •   مسطح کردن پاپیلا
  • آشکار کردن ابزار موفقت انکوریج
  • از بین بردن زخم‌های آفتی
  • بیرون آوردن دندان نهفته و حتی سفید کردن دندان.
  • کراس بایت ، اور بایت ، اپن بایت
  • بعد از ارتودنسی

بعد از درمان ارتودنسی

یکی از کاربرد های لیزر بعد از درمان ارتودنسی است . بعد از این که متخصص ارتودنسی از مرتب بودن دندان ها اطمینان پیدا کرد اگر خطوط لثه بیمار متقارن نباشد از لیزر برای اصلاح خطوط لثه و زیبا تر شدن لبخند استفاده می کند و خطوط لثه را یکنواخت می کند .

فرنکتومی

کاربرد فرنکتومی اغلب بعد از ارتودنسی است . فرنوم یک تکه بافت است که بیندو دندان جلو یا بالا قرار می‌گیرد تا دندان های جلو در جهات مختلف حرکت نکنند و فاصله ای بین آن ها ایجاد نمی شود . فرنوم نباید کوتاه یاضخیم باشد زیرا در این صورت دو دندان جلویی از هم فاصله می گیرند . امروزه با استفاده از لیزر متخصصین می توانند به راحتی این مشکل را بدون نیاز به جراحی اصلاح کنند . دندان پزشک می تواند  از لیزر برای نرم کردن این الیاف و حرکت آنها جهت پیشگیری از به عقب رفتن دندان‌های بیمار استفاده کند . از کاربرد های دیگر فرنکتومی می توان به کاهش حساسیت دندان و کاهش تحلیل لثه اشاره کرد .

ژنژیوکتومی

در برخی افراد در اطراف دندان بیش از حد بافت لثه وجود دارد که سبب مشکل لبخند لثه ای و کوتاه به نظر رسیدن دندان می شود . با استفاده از ژنژیوکتومی می توان دندان ها را متقارن کرد و عمل زیبایی لثه را انجام داد . با استفاده از لیزر می توان شکل لثه را دقیق تغییر داد .  این عمل که به آن لیفت لثه نیز می گویند بدون درد است و در مدت کوتاهی فرد بهبودی کامل پیدا می کند .  با این عمل جراحی می توانید اعتماد به نفس خود را هنگام لبخند زدن افزایش دهید .

نمایان کردن دندان نهفته

دندان نهفته به دندانی می گویند که نوک آن زیر لثه می ماند و کاملا از لثه بیرون نمی زند . قبل از نمایان شدن کاربرد لیزر در ارتودنسی باید افراد۶ ماه صبر می کردند و یا دهان و دندان خود را جراحی می کردند اما امروزه با پیشرفت علم دندان های نهفته سطحی را به راحتی و بدون درد در مدت زمان کوتاهی  می توان نمایان کرد .  با استفاده از لیزر بافت اضافه روی دندان برداشته می شود تا پزشک به راحتی بتواند بر روی دندان نهفته براکت نصب کند .

دکتر محبوبه دهقانی متخصص ارتودنسی و ارتوپدی فک و صورت

عضو انجمن ملی نخبگان کشور و عضو انجمن ارتودنتیست ایتالیا SIDO

دارای یک عنوان ثبت اختراع

سمت استادیار دانشگاه در سال های 88 الی 97

و فلوشیپ پژوهشی

مشاهده رزومه

آدرس مطب: مشهد، نبش هاشمیه 31، ساختمان ونوس، طبقه سوم

شماره های تماس: 3880071 – 09159777275

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − چهارده =